Gezin

Je bent pedagoog, manager, partner, kok, taxichauffeur … opvoeden vraagt veel van jou als ouder. Des te meer als er hobbels op de weg verschijnen. Als het opvoeden niet vanzelf gaat, als je gaat scheiden, als er iemand overlijdt of als jezelf niet lekker in je vel zit. Dan kan je wel wat steun en gereedschap gebruiken.

Ik kijk met je mee en zoek samen met jou naar je kwaliteiten. Door je weer te richten op je kracht zal je zien dat je een betere opvoeder wordt. Bijvoorbeeld door op een liefdevolle wijze je grenzen te bewaken. De driehoek ouders-kind-school is in mijn werkwijze van groot belang. Ik betrek zoveel als mogelijk/wenselijk alle partijen bij het proces. Zodat jullie met z’n allen weer verder kunnen.

Ouder: Sylvia ondersteunt mijn zoon i.v.m. een echtscheiding. Het is fijn te merken dat hij op zijn manier mag werken aan dat grote verdriet. Daarnaast heb ik veel steun gehad aan de training "Scheiden doe je niet alleen". Een eye-opener in vele opzichten. Het feit dat Sylvia na elke training een terugkoppeling geeft is belangrijk. Zo blijf ik betrokken bij zijn proces. Maar ook de koppeling die Sylvia kan maken naar school is voor ons heel fijn. Werkelijk ondersteuning op maat!

 

— Kleine kinderen geef je wortels, grote kinderen geef je vleugels —